Missie

In het voorjaar van 2011 opende het tweede Ondernemerscentrum zijn deuren. Vlakbij het station en het gloednieuwe cultureel centrum ‘Het Perron’, werd het gebouw van de Provincie en de POM West-Vlaanderen geopend in Ieper.

Naast 6 gloednieuwe kantoren voor starters, 2 professioneel uitgeruste vergaderzalen en horecazaak Het Trefpunt, biedt het Ondernemerscentrum Ieper ook ondersteuning aan de lokale besturen in de regio en kan elke ondernemer er terecht voor inhoudelijke ondersteuning bij de uitbouw van zijn onderneming. Hiervoor werkt het Ondernemerscentrum nauw samen met de stad Ieper.

Daarnaast focust het Ondernemerscentrum Ieper op toerisme &innovatie en de attractiviteit naar ondernemingen uit de Commonwealth. Binnenkort wordt de eerste Wereldoorlog immers herdacht, één van de meest belangrijke gebeurtenissen voor de ganse regio. De ontwikkeling van dienstverlening naar ondernemers in deze sector zal gebeuren in nauwe samenwerking met tal van regionale actoren, de West-Vlaamse hogescholen en het LED-netwerk.

20120424_POM_IEPE_030

Focus op innovatie in toerisme & commonwealth

Als knooppunt van bestaande projecten en als broeinest voor nieuwe projecten wordt het Ondernemerscentrum Ieper hét aanspreekpunt voor ondernemers in de regio. Heel specifiek zal de inhoudelijke werking focussen op toerisme & innovatie en commonwealth. De herdenking van de eerste wereldoorlog wordt straks één van de belangrijkste gebeurtenissen voor de ganse regio. Een unieke kans om de regio ook als uitvalsbasis te positioneren voor ondernemers uit de commonwealth die op ‘het continent’ economische activiteiten willen ontplooien.