Over Beursvloer Ieper

Een win-win voor verenigingen en ondernemingen!

De Beursvloer is een evenement waarbij verenigingen én bedrijven uit Ieper samenkomen in een informele en dynamische sfeer. Het doel is om tot een match te komen tussen het aanbod van bedrijven en de vraag van verenigingen. Het gaat hier om niet-financiële prestaties om bedrijven en verenigingen uit verschillende sectoren dichter bij elkaar te brengen. Voor elke dienst of product dat een bedrijf aanbiedt, levert de vereniging een tegenprestatie. Zo ontstaat een win-win situatie, zonder dat er een betaling aan te pas komt.

Enkele voorbeelden:

  • Een reisbureau schenkt een trekkersrugzak als tombolaprijs aan een jeugdvereniging in ruil voor een logo voor hun website.
  • Een café biedt accomodatie voor een muziekgroep die in ruil een muziekoptreden organiseert.
  • Een reclamebureau schenkt een volledige website en marketing audit + opvolging en resultaatsbespreking aan een vereniging in ruil voor visibiliteit op alle publicaties en website.

 

 

Een succesverhaal!

De editie van de Beursvloer in 2013 kende een groot succes. Er werden meer dan 80 matches gevormd. Door het succes organiseert Stad Ieper een nieuwe editie van de Beursvloer die zal plaatsvinden op 10 september 2015.

Waarom nemen organisaties en bedrijven deel?

In 2013 werden er heel wat matches gesloten tussen verenigingen en ondernemingen die gezien hebben dat ze heel wat voor elkaar kunnen betekenen. Of het nu de uitwisseling van materiaal (PC’s, sportartikelen, meubels,...), advies (marketing, ICT,...), opleidingen, grafische ontwerpen of vrijwilligers betreft, steeds staan er ondernemers en coördinatoren klaar om elkaar bij te springen in de zoektocht naar een gepaste oplossing! Het ultieme voordeel aan dit project is dat deelnemers een unieke samenwerking kunnen opbouwen en nieuwe contacten leggen. Door nieuwe relaties te vormen, kan dit op zijn beurt een voordeel bieden in de toekomst. 

Omdat het werkt!

Iedereen wint. Je haalt enerzijds voordeel uit de match zelf, anderzijds kom je op een positieve manier in de media. Uit voorgaande edities blijkt immers dat dit concept werkt én dat de pers er ook graag aandacht aan besteedt. Dit was onder andere merkbaar bij de vorige editie. 

Daarnaast is het ook gewoon een leuke manier om aan netwerking te doen. Je leert bedrijven en verenigingen uit de omgeving beter kennen, wat altijd mooi meegenomen is. In de praktijk stellen wij vast dat verenigingen en bedrijven nog te vaak twee werelden zijn die elkaar nauwelijks kennen. De Beursvloer is de unieke gelegenheid om op een informele en dynamische manier met elkaar in contact te komen.

Hoe neem je nu precies deel?

Als vereniging

Ga binnen je vereniging na wat je vragen of noden zijn, formuleer een niet te weerstaan tegenaanbod en registreer je dan via onze website.

Als bedrijf

Bekijk wat jou bedrijf te bieden heeft voor verenigingen, denk al eens na over een wenselijke tegenprestatie en registreer je dan via onze website. Heeft uw bedrijf geen aanbod voor verenigingen? Stem uw aanbod af op één van de vragen.

De Beursvloer deelt vraag en aanbod op in de thema's. Die thema's maken het gemakkelijker om je vraag of aanbod te omschrijven en om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. 

Wat is de Beursvloer niet?

De Beursvloer is geen beurs met standen. Financiële overeenkomsten zijn ook uitgesloten want praten over geld is taboe!